juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Almi söker medarbetare till Compliancefunktionen

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-30

Ansök nu

Almi söker medarbetare till Compliancefunktionen

Har du hög integritet, ett stort samhällsengagemang med intresse för entreprenörskap och företagsamhet samt en god kunskap avseende regelefterlevnad och vill arbeta på en arbetsplats med starkt engagerade kollegor? Då ska du läsa vidare här!

Almi investerar i framtida tillväxt. Genom våra regionala och centrala driftsbolag erbjuder vi finansiering i form av lån, riskkapital och affärsutveckling till små och medelstora företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi AB ägs av staten och driftsbolagen ägs av moderbolaget tillsammans med regionala offentliga ägare. Almi finns nära företagen med 50 kontor över hela landet. Läs mer om Almi på almi.se/om-almi/Fakta-om-oss/

Arbetsbeskrivning

I rollen som Compliancemedarbetare kommer du att få utföra löpande compliancearbete i koncernens andra försvarslinje vilket innefattar att följa upp, riskbedöma, granska och rådge verksamheten avseende efterlevnad av lagar, förordningar, god sed eller standard och interna regelverk. Rollen inkluderar också att löpande utbilda personal inom relevanta regelverksområden och delta i det proaktiva arbetet med att bevaka legala och regulatoriska förändringar inom angivna ansvarsområden, samt analys och bedömning av deras potentiella påverkan på verksamheten.

Utöver detta bistår rollen chefen för compliancefunktionen bland annat i arbetet med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism för samtliga koncernbolag. Funktionen har ett nära samarbete med medarbetare inom risk- och internkontroll vilket bland annat innebär genomförande av gemensamma processer och rutiner kopplat till incident- och riskhantering.

Almi AB och dess koncernbolag står under Finansinspektionens tillsyn avseende arbetet med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Rollens placering är i moderbolaget Almi AB och på vårt kontor i centrala Östersund, rollen rapporterar direkt till Chef Compliancefunktionen.

Vem är du?

• Utbildad jurist eller ekonom
• Något eller några års arbetslivserfarenhet kopplat till både din utbildning och denna roll
• Du har en mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift
• Erfarenhet av att producera dokumentation

Meriterande:

• Erfarenhet av compliancearbete eller liknande med fokus på finansiella regelverk och risk
• Erfarenhet av att arbeta inom strukturerade projekt mot deadline
• Tidigare arbete inom en offentligt ägd verksamhet
• Erfarenhet från arbete i bolag under tillsyn från Finansinspektionen
• Erfarenhet från verksamhet under annan form av tillsyn

Egenskaper och förmågor som vi efterfrågar för att du ska lyckas i rollen är:

• Hög integritet.
• Förmåga att jobba med detaljer och samtidigt behålla helhetsperspektivet.
• Förmåga att utifrån definierad datamängd analysera och presentera slutsatser och lösningsförslag.
• Förmåga att bygga och arbeta via nätverk.
• Förmåga att kunna kommunicera ett budskap på ett pedagogiskt vis.
• Regelmedveten men samtidigt pragmatisk och lösningsorienterad.
• Positiv, lyhörd och självgående.

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetens, samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt.
På Almi värdesätter vi olikheter, varav vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Almi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Sista ansökningsdag är 2023-05-15

Bakgrundskontroll genomförs på slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Logo
Almi söker medarbetare till Compliancefunktionen

Jurek