juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Bolagsjurist till Kronans Apotek

Företag Jurek
Ort
Utgår

2023-06-30

Ansök nu

Bolagsjurist till Kronans Apotek

Följ med på en unik förändringsresa med apoteksbranschens nya aktör som består av Apoteksgruppen och Kronans Apotek som tillsammans kommer fortsätta sin resa under varumärket Kronans Apotek. Tillsammans är vi Sveriges tredje största aktör med flest apotek runt om i hela landet samt en e-handel. Genom att behålla det bästa från båda företagen är vi starkare, smartare och en modig utmanare i branschen. Tycker du att detta låter lika spännande som vi gör? Härligt – häng med på resan!

Arbetsbeskrivning
Som bolagsjurist på Kronans Apotek kommer du att ha en bred roll där du får vara med och driva den nya verksamheten framåt. Tillsammans med chefsjuristen kommer du få möjlighet att bygga upp och forma juristfunktionen. Rollen är bred och innefattar bland annat bolagsjuridik, kommersiell avtalsrätt, konkurrensrätt, marknadsrätt och konsumenträtt. Frågeställningarna kommer många gånger att vara komplexa i och med vår sammanslagning. I din roll kommer du att upprätta och granska olika typer av kommersiella avtal, det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av leverantörsavtal och franchiseavtal. Du kommer även att arbeta med att utveckla arbetsprocesser och policys för att bygga en modern och relevant juristfunktion samt hålla utbildningar till kollegor inom de olika avdelningarna i organisationen.

Vem är du?
Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat ca fem år. Du får gärna ha en bakgrund från advokatbyrå men bör även ha arbetat ett par år på bolag och ha en god affärsförståelse. Du har en bred erfarenhet av kommersiella avtal och allmän affärsjuridik och det är mycket meriterande om du är väl insatt i konkurrensrättsliga frågor. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du motiveras av att arbeta i en nydanande miljö som har ambitionen att växa. Du är självgående och trivs med att ta ansvar samtidigt som du är pragmatisk och gärna arbetar tillsammans med kollegor i andra delar av verksamheten. Som person är du driven, orädd och tar egna initiativ samt trivs i en miljö där inte allt är på plats. Vidare har du en stor kommunikativ förmåga och är lyhörd inför verksamhetens behov. Rollen kräver att du arbetar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Du erbjuds
Detta är ett konsultuppdrag via Jurek Talents AB som kommer pågå i 12 månader med tilltänkt överrekrytering till Kronans apotek för rätt person. Uppdraget är planerat att starta i juli eller enligt överenskommelse. Du kommer få en unik möjlighet att vara med och bygga upp en växande juristfunktion. Kronans Apotek arbetar efter en hybrid arbetsmodell och sitter i nyrenoverade lokaler på Lindhagensgatan, Kungsholmen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Kronans Apotek med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef, Claudia Bernárdzon på telefonnummer 0760-02 69 79 alternativt via mail claudia.bernardzon@jurek.se

Sedan 3 oktober 2022 ägs Kronans Apotek och Apoteksgruppen av ett gemensamt holdingbolag ägt till hälften var av Euroapotheca och Oriola. Vi kommer tillsammans att gå under det gemensamma varumärket Kronans Apotek. Vi är nu den största apoteksaktören på den svenska marknaden med ca 500 apotek och tredje största aktören sett till omsättning. Tillsammans är vi ca 2300 medarbetare som gör verklig skillnad varje dag, genom att hjälpa kunder till ett liv i bättre hälsa.

Dela detta jobb

Logo
Bolagsjurist till Kronans Apotek

Jurek