juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Bolagsjurist till Swedfund

Företag Jurek
Ort
Utgår

2024-03-31

Ansök nu

Bolagsjurist till Swedfund

Med ständigt fokus på vårt uppdrag att bekämpa fattigdom bygger vi en utvecklingsfinansiär i världsklass som genom aktivt ägande, partnerskap och nytänkande utvecklar hållbara och lönsamma företag i världens fattigaste länder.

Arbetsbeskrivning

Swedfund fortsätter att växa och söker en bolagsjurist med transaktionsvana till huvudkontoret i Stockholm.

Bolagets juristavdelning består för närvarande av chefsjuristen samt fyra jurister med gedigen erfarenhet av investeringar på utvecklingsmarknader. Juristerna arbetar operativt genom hela investeringscykeln, i team med bolagets övriga expertfunktioner.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå i att ge kvalificerad juridisk rådgivning i investeringsverksamheten, vilket innefattar att delta i förhandlingar, granska, skriva och tolka avtal, projektleda externa jurister samt vara ett aktivt strategiskt bollplank i investeringsteamen under hela investeringscykeln. Avtalsparterna är utländska och avtalen lyder vanligtvis under utländsk rätt. Arbetsspråket är nästan uteslutande engelska. Tjänsten innebär resor till Swedfunds investeringsländer.

Utöver investeringsverksamheten, kommer du även att arbeta med löpande juridisk rådgivning åt andra avdelningar inom Swedfund och involveras i interna utvecklingsarbeten.

Vem är du

Vi söker dig som har en juristexamen och arbetat minst fem år på affärsjuridisk advokatbyrå, i en investeringsorganisation eller motsvarande, gärna med inriktning mot lånefinansiering och/eller private equity (fond- eller aktieinvesteringar). Du har god vana av att självständigt skriva och förhandla kommersiella avtal på engelska samt av projektledning. Arbetet på Swedfund spänner över många kultur- och geografigränser varför internationell erfarenhet är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på såväl din samarbetsförmåga som din förmåga att leverera kvalitativ juridisk rådgivning. Du förväntas vara flexibel men samtidigt ha integritet. Du är som person initiativrik, inkluderande och ansvarstagande. Du är van att arbeta både självständigt och i grupp, har en känsla för kvalitet och en stark vilja till egen utveckling.

Du erbjuds

Du erbjuds en möjlighet att arbeta med hållbara investeringar i en internationell miljö. Du får vidare en möjlighet att arbeta brett med olika instrument (aktier, fonder och lån) inom Swedfunds sektorer Energi och klimat, Hållbara tillväxtbolag samt Finansiell inkludering. Denna roll ger således unika möjligheter för den som är intresserad av att bredda sin kompetens vad gäller instrument och sektorkunskap men även inom hållbarhetsområdet, allt i en internationell kontext.

I denna rekrytering samarbetar Swedfund med Jurek. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt, telefon: 0766 33 14 40.

Varmt välkommen med din ansökan snarast via e-post genom www.jurek.se

Om Swedfund

Swedfund är Sveriges utvecklingsfinansiär och ska bidra till minskad fattigdom genom hållbara investeringar i världens fattigaste länder. Swedfund investeringsstrategi vilar på tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Swedfund bildades 1979 och har sedan starten investerat i företag, finansiella institutioner och fonder i utvecklingsländer, varv en majoritet i Afrika söder om Sahara.
Swedfund har kontor i Stockholm, Nairobi, Kenya och Abidjan, Elfenbenskusten med totalt 85 medarbetare.

 

 

Dela detta jobb

Logo
Bolagsjurist till Swedfund

Jurek