juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Bonnier News söker DPO

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Bonnier News söker DPO

Som Nordens ledande medieföretag hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. 

Vi söker nu vår nya DPO! Är du en erfaren jurist inom GDPR och brinner du för dataskydd? Vill du arbeta hos Sveriges ledande nyhetsaktör – då är detta rollen för dig!

Arbetsbeskrivning

I rollen som DPO ingår framför allt följande arbetsuppgifter:

  • Att rådge och stötta organisationen, bland annat i samband med konsekvensbedömningar och incidenter, samt att övervaka efterlevnaden av GDPR och annan dataskyddslagstiftning.

  • Att vidareutveckla och implementera rutiner avseende dataskydd tillsammans med privacy-teamet och övriga organisationen.

  • Att utveckla och driva medvetenhet och utbildning i dataskydd.

  • Att vara kontaktperson till IMY och registrerade.

  • Omvärldsbevakning.

Bonnier News har ett väl utvecklat privacy-team med vilka du som DPO i din linje 2 -funktion kommer ha ett tätt samarbete. Tjänsten är placerad på Bonnier News huvudkontor i Stockholm, du rapporterar till CFO och har en streckad linje till koncernchef och styrelse.

Vem är du?

Vi söker dig som har en svensk juristexamen och minst fem års arbetslivserfarenhet varav ett par år med inriktning dataskydd. Du kan ha arbetat på bolag och/eller advokatbyrå, det viktiga är att du har god kunskap om dataskyddsförordningen och hur den tillämpas. Vi ser gärna att du har erfarenhet från mediabranschen men annan erfarenhet värdesätts också, såsom techbolag, och kommer du från en mer reglerad verksamhet ser vi det som positivt.

Som jurist är du strukturerad och effektiv, pragmatisk och lösningsorienterad. Samtidigt är du social och kommunikativ och du har mycket lätt att för att samarbeta. Du är van att arbeta självständigt, du tar egna initiativ och har hög integritet. Då tjänsten innebär regelbundna internationella kontakter är det ett krav att du obehindrat skriver och talar på engelska.

Du erbjuds

Integritetsskydd är en viktig del av Bonnier News affärsverksamhet, så är du rätt person för rollen kommer du ges ett stort utrymme att driva dessa frågor inom koncernen!

Allt vi gör ska bidra till det fria ordet för ett demokratiskt, inkluderande och hållbart samhälle – från utveckling av nya produkter och tjänster till tech, försäljning, journalistik, juridik, kommunikation och organisation. Det är ett ständigt pågående uppdrag.

På Bonnier News värdesätter vi att våra medarbetare har olika erfarenheter och perspektiv. Jämställdhet och inkludering är prioriterade frågor hos oss och ett av fyra bärande fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill skapa ett öppet klimat på våra arbetsplatser och strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Detta genom journalistik och tjänster som är ännu mer tillgängliga för fler. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bonnier News med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733 10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Bonnier News är Sveriges ledande nyhetsaktör, omsätter 9,7 miljarder kronor och har över 8.000 anställda vara 2.000 journalister. Vi har vårt ursprung i dagstidningarna Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri och har de senaste åren befunnit sig i en stark tillväxtfas.

Affärsområdet Bonnier News Local, bildat 2020, samlar idag ett 40-tal lokala dagstidningar från Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. I Bonnier News ingår även tidigare Bonnier Magazines & Brands, numera en del av affärsområdet Expressen Lifestyle. Affärsområdet Bonnier News Business består i Sverige av tidningen Dagens industri och ett 20-tal branschtitlar, och utanför Sverige av en rad affärstidningar i bland annat Danmark, Polen och Slovenien samt företag inom utbildning och professionella tjänster.

Sedan 2022 ingår Bonnier Publications, som bedriver magasinsverksamhet i framför allt Danmark, som ett eget affärsområde i Bonnier News.
I affärsområde Bonnier News Logistic & Production bedrivs distributions- och tryckeriverksamhet inom varumärken som till exempel Bold, Prolog, Nim Distribution och Hall Media Logistik, och också viss e-handel.

 

 

Dela detta jobb

Logo
Bonnier News söker DPO

Jurek