juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Centralt funktionsansvarig till Skandia

Ort
Utgår

2023-09-30

Ansök nu

Centralt funktionsansvarig till Skandia

Vill du vara med och bidra till en framåtlutad Koncerncompliance som har en tydlig påverkan på hur Skandia driver sin affär för våra kunders bästa ur ett regelefterlevnadsperspektiv?

Koncerncompliance är en centralt placerad enhet inom Skandiagruppen direkt under Koncernchef, tillika VD Skandia Liv. Enheten har som mål att verka för att Skandiagruppens affärsverksamhet har en effektiv och medveten regelefterlevnad samt att Koncerncompliance är en självklar samarbetspartner. Vårt uppdrag är att kontrollera, bedöma och rapportera status avseende regelefterlevnaden samt lämna råd och stöd till affärsverksamheten.

Nu söker vi en Centralt funktionsansvarig till Koncerncompliance som vill vara med och bidra till en sund och robust regelefterlevnad inom Skandiakoncernen. www.skandia.se

Om rollen

I rollen som Centralt funktionsansvarig ansvarar du för att övervaka och löpande kontrollera att Skandia (Skandia Liv, Skandia AB, Skandia Investment Management och Skandia Fonder) följer gällande regelverk inom arbetet med åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Rollen innefattar bland annat att:

  • identifiera och bedöma regelefterlevnadsrisker samt kontrollera verksamhetens regelefterlevnad genom kontroller relaterade till Skandias verksamhet samt föreslå åtgärder till identifierade brister.

  • ansvara för att arbeta proaktivt genom råd och stöd i såväl daglig verksamhet som i större projekt och förändringar, samt identifiera behov av och hålla utbildningar inom penningtvättområdet.

  • ansvara för rapportering till Skandias styrelse samt berörda myndigheter om en del av din roll bidrar du till Koncerncompliance olika processer.

  • lämna uppgifter till myndigheter på begäran samt ansvara för rapporteringen av misstänkta transaktioner och aktiviteter till Finanspolisen.

Du ingår i Försäkringsgruppen, som är en av två grupper inom Koncerncompliance, men samarbetar nära alla dina kollegor inom hela Koncerncompliance. Du rapporterar till Chef för Försäkringsgruppen inom enheten (tillika Chefen för Koncerncompliance).

Din bakgrund

Vi söker dig med juristexamen eller affärsjuridisk examen och minst fem års erfarenhet från arbete med åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Du har djupa kunskaper om penningtvättsregelverket och erfarenhet av arbete i en kontrollfunktion i ett finansiellt bolag. Om du har relevant erfarenhet från försäkringsbranschen är det mycket meriterande.

För att lyckas i rollen bör du vara driven, strukturerad, analytisk, ha stark integritet samt en förmåga att se både detaljer såväl som helheten. Vidare är du lösningsorienterad, initiativrik, kommunikativ och pedagogisk i ditt sätt.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen vänligen kontakta Peter Ekström, 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se alternativt Ellen From, 073 344 47 48, ellen.from@sharprecruitment.se

Din ansökan ska bestå av CV. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

Dela detta jobb

logo
Centralt funktionsansvarig till Skandia

Sharp Recruitment & Consultants