juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chefsjurist till Sparbankernas Riksförbund

Ort
Utgår

2023-06-05

Ansök nu

Chefsjurist till Sparbankernas Riksförbund

Sparbankernas Riksförbund är ett branschförbund för 58 Sparbanker och 25 ägarstiftelser och har till uppgift att tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen. Sparbankerna utgör tillsammans landets femte största bankalternativ. Sparbankerna gör samhällsnytta på riktigt. Förbundet representerar medlemmarna gentemot myndigheter och organisationer och är remissinstans samt förhandlingspart i ärenden av betydelse för medlemmarna. En viktig del av Förbundets arbete består i att bevaka rättsutveckling och ge vägledning till medlemmarna i betydelsefulla frågor. Förbundet är knutet till ESBG som är den europeiska sammanslutningen för spar- och retail-banker.

Vi söker nu en erfaren jurist med bred bakgrund inom bank- och finanssektorn till rollen som chefsjurist.

Vad vi kan erbjuda dig

Hos oss får du ett kvalificerat arbete med omväxlande uppgifter tillsammans med ett engagerat team där utgångspunkten är att stötta våra medlemmar med konkret rådgivning och framåtblickande omvärldsbevakning på områdena för bank- och värdepappersrörelse. Vi är ett sammansvetsat team som har korta beslutsvägar och arbetar händelse- och aktivitetsbaserat med stort mandat.

Vår nuvarande chefsjurist ska gå i pension och vi söker därför nu hans ersättare. Enheten består i dagsläget av chefsjuristen samt en jurist och kommer att utökas med en ytterligare jurist under det här året. Vi sitter i moderna lokaler på Vasagatan i Stockholm.

Om rollen

I rollen som chefsjurist kommer du i stor utsträckning att arbeta självständigt och tillsammans med övriga jurister och experter på förbundet.

Du kommer att ha en viktig uppgift i att läsa in kommande regelverk, göra konsekvensanalyser och informera medlemmarna om vad som kommer att hända. Förbundet är också remissinstans på samma sätt som andra branschorganisationer och bedriver lobbyverksamhet i relevanta frågor, där du kommer att vara involverad. Du kommer också att vara förbundets representant i dialog och avstämningar med Finansinspektionen.

Du rapporterar till Förbundets VD. Internationellt arbete och resor kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och mångårig relevant erfarenhet från olika verksamheter inom bank- och finanssektorn, t ex i en bankledning, vid relevant myndighet/departement och/eller i rådgivande verksamhet.

Du behöver ha mycket goda kunskaper om bankrörelseregleringen och dess utveckling och det är särskilt meriterande om du har haft fokus på sparbanksrörelse. Vi ser gärna att du har erfarenhet från ledningsgruppsarbete från banksfären.

Det är viktigt att du har en mycket god förmåga och trivs med att uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du kommer att ha mycket kontakt och samarbete med våra medlemmar och för att kunna skapa konkret värde för dem är det därför av stor vikt att du är tydlig och lyhörd i ditt sätt att kommunicera.

För att trivas i rollen är det också viktigt att du besitter hög integritet samtidigt som du är inställd på att arbeta på ett snabbt och okomplicerat sätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Tove Flodgren Isakson på 070-241 22 27 eller tove.flodgren.isakson@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV samt personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

Chefsjurist till Sparbankernas Riksförbund

Sharp Recruitment & Consultants