juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Compliance Officer till Formue Sverige

Ort
Kategorier
Utgår

2023-10-15

Ansök nu

Compliance Officer till Formue Sverige

Formue är en nordisk pionjär som utmanar finansbranschen med en rådgivning baserad på oberoende och transparens. Idag är vi omkring 400 medarbetare i Sverige, Norge och
Danmark. Koncernens huvudkontor finns i Oslo, och vårt svenska huvudkontor finns i Stockholm med lokalkontor i Göteborg, Malmö, Jönköping, Uppsala och Halmstad. I Sverige
är vi närmare 80 medarbetare - och växer vidare!

Vi söker nu en Compliance Officer som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa i ett bolag med dynamisk och varm kultur, korta beslutsvägar och som gillar utmaningen i att utveckla compliancearbetet.

Om rollen

I din roll som Compliance Officer kommer du ansvara för regelefterlevnad i Formue Sverige och ingå i det koncerngemensamma teamet Compliance & Risk i Formue AS som är placerat i Oslo. Tillsammans med dina kollegor i säkrar du regelefterlevnad i hela koncernen genom råd och vägledning till ledning, ledare och medarbetare.

Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att:

- Driva och utveckla compliancefunktionen i Formue Sverige
- Främja och förankra koncernens compliancekultur
- Kartlägga och implementera nya regelverk i koncernen
- Fungera som rådgivare inom compliance i koncerngemensamma projekt
- Informera, utbilda och stödja ledare och medarbetare i compliancefrågor
- Kontrollera och följa upp verksamheten gällande efterlevnad av regulatoriska krav
och interna riktlinjer, både i Sverige och i koncernen i stort
- Delta i arbetet med rapporter tillstyrelse och revisionsutskott

Tjänsten som Compliance Officer är placerad vid den svenska verksamhetens kontor i Stockholm. Du rapporterar till koncernens Head of Compliance & Risk, som utgår från koncernens huvudkontor i Oslo. Teamets fyra medarbetare har ansvar för compliance och operationell riskstyrning i koncernen.

Compliance & Risk är en framåtriktad funktion som sätter stort värde på digitala verktyg för att effektivitiet och datadrivna insikter till stöd för arbetet.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad jurist och med relavant arbetslivserfarenhet från finansiell sektor. Du har goda kunskaper inom finansiella regelverk som MiFID, IDD och fondregulering. Erfarenhet av praktiska arbete med AML och/eller GDPR är mycket meriterande.

Du har en stark analytisk förmåga och presenterar komplext innehåll på ett tydligt, kortfattat och övertygande sätt för dina intressenter, som kan vara såväl styrelse som högsta ledning
eller koncernens medarbetare. Din professionella integritet är hög och din trygghet i yrkesrollen självklar.

Du har mycket god kommunikativ förmåga på skandinaviska språk i tal och skrift, samt talar och skriver engelska flytande.

Vi tror att flera perspektiv berikar och utvecklar – därför välkomnar vi sökande med skilda bakgrunder och erfarenheter.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV samt personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!
 

 

 

 

 

Dela detta jobb

logo
Compliance Officer till Formue Sverige

Sharp Recruitment & Consultants