juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Ort
Utgår

2023-04-08

Ansök nu

Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Välkommen till Skandia. Här kan din insats göra verklig skillnad. Det kräver förstås ditt engagemang och din vilja att utveckla dig själv, kollegorna och affären. Hos oss blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer - vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen. Nu ser vi fram emot din ansökan!

Om rollen som Compliance Officer med inriktning värdepapper
Vill du vara med och bidra till en framåtlutad Koncerncompliance som verkar för en god regelefterlevnad inom Skandias verksamhet - för våra kunders bästa?

Vi söker nu en Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance. Du kommer i första hand arbeta mot Skandiabanken och ha ett särskilt ansvar för att leda och driva vårt arbete hänförligt till bankens värdepappersverksamhet.

Du kommer få en viktig roll i arbetet med att Skandiabanken uppfyller de regler som gäller för den tillståndspliktiga verksamheten. Du kommer att arbeta med råd och stöd till personalen samt med att övervaka och kontrollera regelefterlevnad av externa och interna regelverk. Vidare kommer du arbeta med att utvärdera och förbättra vårt arbete inom internkontroll.

I ditt arbete kommer du också delta i framtagande av nya och förändrade tjänster och produkter, identifiera risker för bristande regelefterlevnad, genomföra rapportering, omvärldsbevakning samt analyser vid implementering av nya och ändrade regelverk.

Du kommer ingå i Bank- & Kapitalförvaltningsgruppen inom Koncerncompliance och ditt fokus kommer ligga på Skandiabanken, men du kommer också utföra arbete som är hänförlig till andra delar av Skandia som omfattas av gruppen Bank -och kapitalförvaltnings complianceuppdrag. 

Du rapporterar till Chef Bank & Kapitalförvaltning Compliance.

Om dig
För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk och strukturerad. Du kan arbeta självständigt och kan se frågor i ett större perspektiv samtidigt som du har ett sinne för detaljer. Rollen kräver också att du har god samarbetsförmåga och en mycket god kommunikativ förmåga, såväl i muntlig som i skriftlig form. Du har ett stort driv, är initiativtagande och håller hög kvalitet på ditt arbete. Du trivs i att utföra arbete tillsammans med andra och tar en ledande roll när det behövs. Du tycker det är viktigt med ordning och reda, är förtroendegivande och uppvisar stor integritet i ditt arbete.

Om din bakgrund
Vi söker dig med juristexamen eller affärsjuridisk masterexamen och med goda kunskaper om regelverk som gäller för värdepappersverksamhet. Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet och god erfarenhet av att utvärdera intern kontrollmiljö i samband med regelefterlevnadsgranskning.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på 070 813 51 85 eller på peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och kortare personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Skandiabanken
Skandia är en av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner med en väletablerad complianceorganisation. Vi fortsätter bygga framtidens digitala bank med fokus på privatmarknaden
vilket innebär en spännande och utmanande förändringsresa. Skandiabanken ska fortsätta förstärka sin positionering och upprätthålla en god förmåga att kunna omhänderta och efterleva de ständigt förändrade och förnyade regelkraven. I detta arbete spelar Koncerncompliance en mycket viktig roll.

Dela detta jobb

Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Sharp Recruitment & Consultants