juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Dataskyddsjurist till Humana-koncernen

Ort
Utgår

2023-06-05

Ansök nu

Dataskyddsjurist till Humana-koncernen

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 20 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi fortsätter att växa och söker nu en dataskyddsjurist till vårt Privacy Office.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv” och drivs varje dag av viljan att ge våra kunder ökad livskvalitet och en bra vardag. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm. 

Humanas ledord Engagemang, Ansvar och Glädje genomsyrar allt vi gör. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. På Humana är vi ansvarstagande och vi arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet.

Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande arbetsplats där du har en central roll i Humanas fortsatta utvecklingsresa. På Humana bidrar vi till att göra livet bättre för andra människor. Vi har en välkomnande och hjärtlig kultur och erbjuder en tjänst med frihet under ansvar med goda utvecklingsmöjligheter.

Vad ingår i rollen?

Privacy Office är en styrande och stödjande funktion som med specialistkompetens bistår hela Humana inom dataskyddsområdet samt ansvarar för att bygga upp och vidhålla en intern styrning och kontroll inom området. I rollen som dataskyddsjurist arbetar du med att ge löpande råd och stöd till verksamheten.

Du Ingår i Humanas specialistgrupp för dataskyddsfrågor och rapporterar till chefsjuristen och Humanas centrala kvalitetsorganisation.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Genomföra juridiska utredningar inom dataskyddsområdet
  • Informera, utbilda och ge juridiska råd till verksamheten gällande hantering av personuppgifter och det interna och externa dataskyddsregelverket
  • Bidra till omvärldsbevakning samt analysera hur olika händelser kan påverka Humanas verksamhet
  • Löpande stötta med att se över och uppdatera styrande dokument såsom policy, instruktioner och riktlinjer
  • Stötta vid vidareutveckling av Humanas processer för dataskydd

Vem söker vi?

Vi söker dig som har juristexamen med ca 1-3 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har ett brinnande intresse för dataskyddsjuridik samt integritetsskyddsfrågor och kan koppla detta till affärsnytta. Du har erfarenhet av juridiskt arbete med dataskyddslagstiftning från antingen byrå eller bolag och har goda kunskaper om nationell och europeisk dataskyddslagstiftning och praxis.

Som person är du bra på att driva och utveckla processer. Du är mycket noggrann, strukturerad, har hög integritet och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra delar av verksamheten. För att trivas och passa i rollen måste du vara analytisk, resultatinriktad och proaktiv med hög kommunikativ och pedagogisk förmåga.
Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i större organisation.

Då vi arbetar i en internationell organisation är det viktigt att du kan arbeta obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Victor Ögren på 073-373 31 43, victor.ogren@sharprecruitment.se eller Linda Sjöhagen på 073-641 88 81, linda.sjohagen@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan.

 

 

Dela detta jobb

Dataskyddsjurist till Humana-koncernen

Sharp Recruitment & Consultants