juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Dataskyddssamordnare inom IT till Skandia

Ort
Utgår

2023-06-05

Ansök nu

Dataskyddssamordnare inom IT till Skandia

Skandia söker nu en dataskyddssamordnare inom IT som vill bidra till ett hållbart värdeskapande i ett bolag som tar ansvar. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för integritetsskyddsfrågor och hur dessa införlivas på IT samt kan koppla ihop dessa världar och bidra till affärsnytta.

Vad erbjuder vi dig?

Rollen som Dataskyddssamordnare IT på Koncernsäkerhet är ny och du får därmed stor möjlighet att forma och påverka. Du har samtidigt ett nära samarbete med Skandiakoncernens övriga Dataskyddsamordnare. Koncernsäkerhets arbete berör samtliga på Skandia, vilket innebär att vi dagligen har kontakt med Skandias affärsområden samt medarbetare och stöttar i såväl projekt som i löpande förvaltning där vi ständigt arbetar för en ökad medvetenhet för säkerhet.

Hos Skandia blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer - vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen.

Om rollen

Fokus som Dataskyddssamordnare IT är att ytterligare höja efterlevnaden av dataskyddsförordningen samt att göra GDPR och integritetsskydd ännu mer närvarande inom Skandias IT-enhet.

Rollen är placerad inom Koncernsäkerhet, vilka är placerade inom Skandias IT-enhet. Du får ett tätt samarbete med Privacy Office, en koncerngemensam funktion under Juridik som bistår med specialistkompetens för koncernen inom dataskyddsområdet. Privacy Office består idag av specialister och jurister inom integritetsskydd.

Rollen innebär bland annat att:

• Kartlägga behandlingar av personuppgifter på IT

• Löpande identifiera brister i efterlevnaden av dataskyddsförordningen

• Stödja vid utredningar av personuppgiftsincidenter samt vid DPIA och tredjelandsanalyser

• Utbilda inom integritetsskydd och kraven från dataskyddsförordningen inom IT

Rollen innefattar även att vidareutveckla och kravställa kring Privacy by Design och Privacy by Default i Skandias processer och rutiner. Vidare sköter du den kvartalsvisa rapporteringen till Privacy Office.

Om dig

Vi tror att du har IT-utbildning på högskolenivå eller motsvarande samt minst två års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att röra dig inom en IT-organisation, och gärna gränssnittet mellan verksamhet och IT, samt en god förståelse för och erfarenhet av arbete med GDPR och tillhörande dataskyddslagstiftning.

Som person är du lösningsorienterad och drivs av att utmanas och utvecklas samt har ett öga för detaljer. Du trivs med att vara andra behjälplig, är pedagogisk, kommunikativ och engagerad. Vidare förstår du vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och efterlevnad av dataskyddsförordningen. Erfarenhet av arbetet i större organisation, gärna bank, försäkring eller annan reglerad verksamhet är meriterande.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen vänligen kontakta Ellen From, 073 344 47 48, ellen.from@sharprecruitment.se alternativt Zarina Virsholm på tel. 073 399 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se

Din ansökan ska bestå av CV. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urvalet sker löpande så ansök gärna idag. Varmt välkommen med din ansökan!

Mer om Skandia

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

 

Dela detta jobb

Dataskyddssamordnare inom IT till Skandia

Sharp Recruitment & Consultants