juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Erfaren avtalsjurist till kyrkokansliet inom Svenska kyrkan

Ort
Utgår

2023-12-31

Ansök nu

Erfaren avtalsjurist till kyrkokansliet inom Svenska kyrkan

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardag­en. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spänn­vidd av yrken på elva avdelningar, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemen­samma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Nu söker vi dig med erfarenhet av kvalificerad juridisk rådgivning som vill ta dig an en bred och omväxlande roll med fokus på våra avtals- och dataskyddsfrågor.

Vad vi kan erbjuda dig

Rättsavdelningen på Svenska kyrkans kyrkokansli stärker sin verksamhet och söker erfarna jurister. På rättsavdelningen arbetar idag sammanlagt cirka 30 personer. Avdelningen leds av rättschefen och består av tre enheter, bl a den allmänjuridiska enheten. På den här enheten arbetar 11 personer, som samtliga är jurister.

Vår strävan är att utveckla en modern rättsfunktion som präglas av flexibilitet och samverkan. Som jurist på rättsavdelningen kommer du, utöver ditt fokusområde, även ges möjlighet att bredda din kompetens genom att arbeta med andra rättsliga frågor utifrån rådande prioriteringar och behov.

Vi sitter i ärkebiskopsgårdens historiska miljöer i centrala Uppsala och kan lova dig en stimulerande arbetsmiljö med högt tempo och trevliga kollegor.

Om rollen

Ditt huvudsakliga fokusområde kommer att vara rådgivning vid upprättande av olika avtal och granskning av avtal. Det inkluderar bland annat att vara ett stöd till kansliets inköpsfunktion och it-verksamhet i frågor om både avtal och dataskydd samt därutöver stödja i första hand den allmänjuridiska enheten med dess uppgifter i övrigt, exempelvis inom fastighetsrätt, successionsrätt, entreprenadjuridik och upphovsrätt.

Om dig

Vi söker dig som har en jur.kand. eller en juristexamen och flera års erfarenhet av juridiskt arbete med fördjupad kompetens inom avtalsrätt, särskilt it-rätt, och tillhörande dataskyddsrättsliga frågor. Det är meriterande om du har arbetat med exempelvis molntjänstavtal och outsourcing av it-tjänster.

Du har lätt för att sätta dig in i och hantera komplexa frågor. Du är flexibel, prestigelös och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Hos oss blir du en del av ett lag där det är självklart att stötta varandra och att dela med sig av sin kompetens och erfarenhet.

Du är duktig på att skapa och upprätthålla goda samarbeten och att samverka professionellt med både dina närmsta kollegor och med kollegor i andra delar av verksamheten. Du hittar lösningar i dialog med andra för att uppnå det bästa resultatet i och för verksamheten. Som person är du initiativtagande, pragmatisk och duktig på att prioritera samtidigt som du kan arbeta självständigt, strukturerat och resultatorienterat.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Tove Flodgren Isakson på 070-241 22 27 eller tove.flodgren.isakson@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV samt personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag, dock senast den 30 november 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

logo
Erfaren avtalsjurist till kyrkokansliet inom Svenska kyrkan

Sharp Recruitment & Consultants