juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Erfaren bolagsjurist till ICA Gruppen

Ort
Utgår

2023-12-17

Ansök nu

Erfaren bolagsjurist till ICA Gruppen

Är du en erfaren och engagerad bolagsjurist som brinner för att arbeta nära affären?

Vi söker en bolagsjurist till ICA Gruppens juristavdelning för att stärka våra svenska affärsområden med placering vid vårt huvudkontor i Solna. Du kommer att spela en nyckelroll genom att ge juridiskt stöd till vår affärsdrivande verksamhet och vara en del av vårt uppskattade juristteam.

ICA Gruppen är ett ledande detaljhandelsföretag med fokus på mat och hälsa. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. Den gemensamma visionen för alla våra verksamheter är att göra varje dag lite enklare och vi arbetar utifrån våra värderingar Enkelhet, Entreprenörskap och Engagemang, vilka utgör grunden i allt vi gör.

Om rollen

Som vår nya bolagsjurist kommer du i första hand att utveckla och stärka vår affärsdrivande verksamhet som stöttar försäljningsverksamheten i butikerna, vidareutvecklar vårt butiksnät samt säkerställer vår avtalsrelation med butikerna. En viktig kärna i rollen är att möjliggöra för verksamheten att fatta rätt beslut vid rätt tillfälle.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är följande:

  • Erbjuda proaktiv, tydlig och relevant juridisk rådgivning, fokuserat på kommersiell avtalsrätt och konkurrensrätt
  • Granska, upprätta och förhandla olika typer av avtal samt utveckla avtalsmallar och styrdokument
  • Etablera effektiva och kvalitativa arbetsflöden utifrån verksamhetens behov
  • Stötta och ge råd i legala tvister och hantera myndighetskontakter

Om dig

Vi söker dig med juristexamen och minst tre års arbetslivserfarenhet inom affärsjuridik från advokatbyrå och annat bolag. Framför allt är goda kunskaper inom kommersiell avtalsrätt och konkurrensrätt av vikt. Det är meriterande om du även har erfarenhet av immaterialrätt och marknadsrätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du som person har mycket god kommunikationsförmåga samt bygger förtroende och relationer på ett effektivt sätt. Du tycker om att samarbeta och har ett genuint intresse för affären samtidigt som du har hög integritet och kan agera kompass. För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är nyfiken, driven och strävar efter förbättring. Du behöver en god förmåga att prioritera och kan arbeta effektivt och strukturerat, med både kortsiktiga och långsiktiga planer.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss? Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som gör det här. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi måste hela tiden jobba ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Det är så vi hittar lösningar som håller för framtiden. När det gäller din egen utveckling är det också rätt bra att vi är så stora som vi är och jobbar inom så många olika områden. Det betyder att du kan hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv ska utvecklas och växa. Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen.

Läs mer om livet på ICA här.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Zarina Virsholm på 0733-99 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se eller Tove Flodgren Isakson på 070-241 22 27, tove.flodgren.isakson@sharprecruitment.se

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

ICA ska spegla våra kunder och samhället. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund, kompetenser, kunskap och erfarenheter. Tester kan förekomma i processen. Vi värnar om goda arbetsmiljöförhållanden med mål om helt rökfria arbetsplatser och tillämpar även drogtestning i samband med rekryteringen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

logo
Erfaren bolagsjurist till ICA Gruppen

Sharp Recruitment & Consultants