juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Förbundsjurist och Ledningsstrateg, Lantbrukarnas Riksförbund

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Förbundsjurist och Ledningsstrateg, Lantbrukarnas Riksförbund

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet. LRF hade vid årsskiftet runt 130 000 medlemmar. Gemensamt för LRFs medlemmar är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljöer. LRFs medlemmar driver 90 000 företag och är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Organisationen har även omfattande affärsverksamhet i fyra dotterbolag.

Vi söker dig med intresse för de gröna näringarna som vill jobba i en medlemsorganisation i framkant och söker nu en kvalificerad medarbetare till tjänsten som förbundsjurist och ledningsstrateg.

Arbetsbeskrivning

Som förbundsjurist och ledningsstrateg delar du din tid mellan rollerna. Arbetet är omväxlande då du dels bistår organisationen och dess medlemmar med juridiska spörsmål, dels kommer att arbeta med genomförandet av LRF:s strategiska process.

Som förbundsjurist kommer du bland annat, men inte uteslutande, att:
- ansvara för upprätthållande och utveckling av LRFs stadgar och bistå organisationen i stadgerelaterade frågor.

- bistå den interna organisationen såväl som de större medlemsorganisationerna med löpande rådgivning främst hänförlig till föreningsjuridik men även inom rättsområden som t ex avtalsrätt och personuppgiftshantering.

- vara ledamot av LRF:s etiska råd samt Kodkommittén inom ramen för Svensk Kooperation.

- ha ett nära samarbete men organisationens övriga jurister samt delta i juristnätverk kopplade till de gröna näringarna och dess organisationer.

I tillägg till ovanstående kommer du som ledningsstrateg bland annat att:

- utgöra stöd för förbundsstyrelse och ledning, inklusive agera bollplank till ordförande och VD, avseende den årligen återkommande strategiska processen.

- leda processen med revidering och utveckling av LRF:s strategiska dokument, vilket vägleder organisationen på kort och lång sikt.

- leda arbetet med de långsiktiga strategiska målen, inklusive uppföljning och revideringar.

- delta i organisationens verksamhetsplaneringsprocess

- arbeta med löpande omvärldsbevakning.

Vem är du?

Du har en juristexamen kompletterad med minst tio år kvalificerat juridiskt arbete från en liknande juristroll hos en större medlemsstyrd organisation, alternativt relevant erfarenhet från advokatbyrå, bolag, myndighet eller annan statlig verksamhet.

Som person har du ett genuint intresse och engagemang för de gröna näringarna och dess bidrag till samhället.

För att nå framgång i rollen behöver du vara utåtriktad, relationsskapande, handlingskraftig, hjälpsam och drivande med god förmåga att prioritera. Andra viktiga egenskaper som vi särskilt värdesätter hos dig är att du är förtroendeingivande och flexibel samt kan förklara komplexa samband på ett pedagogiskt sätt.

Du erbjuds

Du kommer få möjlighet att sätta dig in i spännande ämnen med stor bredd, och bidra till en näring som är av stor vikt för Sveriges välstånd.
Du kommer att arbeta i våra trevliga lokaler belägna mitt i centrala Stockholm. LRF erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid, lunchrestaurang i huset mm. Vi tycker det är viktigt att våra medarbetare har en bra balans mellan arbetstid och fritid.


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar LRF med Jurek. Du är varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Catarina Isaksson på tel 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se

 

 

Dela detta jobb

Logo
Förbundsjurist och Ledningsstrateg, Lantbrukarnas Riksförbund

Jurek