juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Jurist med inriktning på hållbarhet till FCG

Ort
Utgår

2023-03-21

Ansök nu

Jurist med inriktning på hållbarhet till FCG

Vill du hjälpa våra kunder i en komplex och utmanande regulatorisk miljö? Vill du bidra till en bättre finansmarknad för företag, kunder och samhället i stort?

FCG är en av de ledande nordiska aktörerna inom rådgivning till den finansiella sektorn. Vi har över 400 anställda i Stockholm, Malmö, Göteborg, Helsingfors, Vilnius, Köpenhamn, Oslo, Bryssel och Frankfurt. På FCG har vi en unik insikt i den finansiella sektorn och vi arbetar med cirka 400 nordiska kunder årligen – från de största bankerna och försäkringsbolagen till de mindre investeringsbolagen och start-ups inom FinTech.

Som en av de ledande aktörerna inom rådgivning till den finansiella sektorn får våra team arbeta i många komplexa och utmanande projekt, vilket innebär att vi har en aktuell kunskap och erfarenhet på många finansregulatoriska områden och som gör att vi kan ligga i framkant inom dessa. FCG:s utbud av rådgivning sträcker sig över såväl finans, risk, compliance, it-säkerhet och juridik. På detta sätt kan vi få en god förståelse för den enskilda kundens behov och situation och kan erbjuda en helhetslösning som skapar stort värde hos kunden.

Vi söker nu en affärsdriven jurist med inriktning på hållbarhet och erfarenhet inom bank, kredit- och betaltjänster eller fond och värdepapper till huvudkontoret i Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

Team Financial Law, som tillhör affärsområdet Risk, Compliance & Finance, består idag av ca 30 jurister, varav flera är seniora jurister med många års erfarenhet av arbete inom finansiell juridik och regulatorisk rådgivning. Hos oss kommer du att få arbeta i många komplexa och utmanande projekt inom hållbarhet, men även generellt inom andra finansregulatoriska områden. Projekten kräver inte sällan samarbeten mellan flera av våra team, t.ex. inom finans, risk och it, vilket ger dig en ökad förståelse för kundens affär och situation.

Hos oss på FCG strävar vi efter att ha en inkluderande arbetsplats och vi har därför ett stort fokus på mångfald och jämlikhet. Vi bryr oss om varandra och investerar i våra medarbetares utveckling för att kunna maximera varje konsults potential och prestation. FCG:s organisation är informell med högt i tak och vi tycker att anställdas balans i livet är viktig.

Vad ingår i rollen?

Vi växer och söker dig som vill vara med på vår fortsatta resa och vidareutveckla vår affär inom den finansiella sektorn, särskilt inom hållbarhetsområdet. Som jurist i Financial Law-teamet kommer du arbeta brett med hållbarhetsrelaterad rådgivning till våra kunder som utgörs av t.ex. banker, värdepappersbolag, fondbolag och AIF-förvaltare. Du kommer att delta i såväl svenska som internationella uppdrag i nära samarbete med våra nordiska och europeiska kollegor.

Till dina arbetsuppgifter hör bl.a. att:

  • Genomföra rättsutredningar samt stödja våra kunder i hållbarhetsarbetet

  • Leda eller stödja i implementeringsarbetet av nya eller förändrade finansiella regler, kopplade till hållbarhetsområdet

  • Vara uppdragsansvarig i ärenden och handleda yngre kollegor

  • Initiera och delta i olika sälj- och kundaktiviteter

Du kommer att få hantera klientuppdrag och kunder självständigt eller som en del av ett team bestående av både seniora och juniora konsulter.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en svensk juristexamen eller motsvarande med relevant arbetslivserfarenhet som jurist eller compliance officer på advokat- eller konsultbyrå, finansiellt bolag eller Finansinspektionen. Du ska ha arbetat med hållbarhetsregelverken såsom EU:s förordning om hållbarhetsrelaterade upplysningar, taxonomiförordningen och EU:s direktiv om hållbarhetsredovisning och ha en förståelse för hur dessa regler påverkar finansiella företag.

Som person är du en social, driven och ödmjuk lagspelare som strävar efter att vara en god rådgivare till våra kunder samt angriper juridiska frågor ur ett affärsmässigt perspektiv. Vi ser även att du är resultatorienterad, förtroendegivande och serviceinriktad. Slutligen delar du och efterlever våra värderingar: professionalitet, entreprenörskap, engagemang och laganda.

Då vi arbetar i en global organisation är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående byrån, gruppen och/eller rollen, vänligen kontakta Ivona Grbavac på +46 73-390 62 74 och ivona.grbavac@sharprecruitment.se eller Zerin Baran på +46 72-032 87 86 och zerin.baran@sharprecruitment.se. 

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Jurist med inriktning på hållbarhet till FCG

Sharp Recruitment & Consultants