juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Jurist till Bostadsrätterna

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-30

Ansök nu

Jurist till Bostadsrätterna

Om verksamheten

Bostadsrätterna är Sveriges äldsta medlems- och intresseorganisation för bostadsrättsföreningar med cirka 9 400 anslutna föreningar som medlemmar, vilket innebär att 370 000 hushåll berörs av vår verksamhet.

Ett av våra viktigaste uppdrag är att hjälpa styrelserna i deras vardag. Det innebär att vi per telefon eller e-post svarar på ledamöters frågor om bland annat juridik, ekonomi och teknik. En annan stor del av verksamheten är Bostadsrättsskolan där vi erbjuder ett av marknadens mest heltäckande kursutbud inom bostadsrättsområdet. Bostadsrätterna driver även opinionsbildning i bostadspolitiska frågor och är remissinstans för statliga utredningar.

Vi är en ekonomisk förening och medlemsföreningarna betalar årligen en avgift som ger full tillgång till våra tjänster. Ett medlemskap hos oss innebär en rad medlemsförmåner och förutom goda råd får föreningen vår styrelsetidning, en tidning till de boende, tjänsten Föreningens egen webbplats samt rabatter och förmåner hos samarbetspartners.

Vi söker nu en jurist/styrelserådgivare.

Arbetsbeskrivning

I rollen som jurist och styrelserådgivare hos oss kommer du att bistå med juridisk rådgivning till bostadsrättföreningar. Du kommer även att:
- undervisa i Bostadsrättsskolan
- agera som ordförande vid bostadsrättsföreningarnas stämmor
- medverka som specialist/jurist vid externa möten hos medlemsföreningar

Vem är du?

Du har en juristexamen i grunden och minst fem års erfarenhet av juridiska frågor från advokatbyrå, bolag, organisation eller liknande. Du har erfarenhet av och ett genuint intresse för juridiska frågor i bostadsrättsföreningar och vill jobba med detta som specialist. Har du även erfarenhet av juridiken kring samfällighetsföreningar eller kunskap om bestämmelserna i plan- och bygglagen ser vi det som ett plus.

Vi värdesätter de personliga egenskaperna lika mycket som dina erfarenheter. Som person är du prestigelös, driven, engagerad och ansvarstagande med hög servicekänsla och förståelse för vikten av att skapa och bevara goda relationer. Du har en god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig möjlighet till utveckling i en spännande roll i en organisation som satsar på sina anställda. I denna rekrytering samarbetar Bostadsrätterna med Jurek Law. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar din ansökan snarast.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt telefon: 0766 – 33 14 40.

 

 

 

 

Dela detta jobb

Logo
Jurist till Bostadsrätterna

Jurek