juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Kommunjurist till kommunstyrelsekontoret

Ort
Utgår

2023-06-16

Ansök nu

Kommunjurist till kommunstyrelsekontoret

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Som kommunjurist har du ett av de mest spännande uppdrag som finns inom offentlig sektor. I rollen arbetar du med frågor som spänner över många rättsområden och komplexa situationer där det gäller att ha förmågan att se och presentera rättssäkra lösningar.

I rollen som kommunjurist ingår du i kommunens juridikenhet vars uppdrag är att bistå kommunens verksamheter med juridiskt stöd och att företräda kommunen i olika sammanhang. Ofta handlar arbetet om att vara bollplank samt att stödja och uppmärksamma kollegor på juridiska aspekter som behöver beaktas. I andra fall ansvarar du självständigt för ett ärende eller för att en fråga blir rättsligt utredd. Du kommer även vara med och utveckla och stärka juridikenhetens arbete samt kommunövergripande processer och stöd. 

Arbetsbeskrivning

I tjänsten arbetar du bl.a. med att

 • ge stöd och råd till de kommunala verksamheterna,

 • företräda kommunen i tvister och förhandlingar,

 • göra rättsutredningar och skriva underlag till politiska beslut,

 • upprätta och granska kommunala styrdokument,

 • delta i och kvalitetssäkra verksamhetsutveckling utifrån ett juridiskt perspektiv,

 • följa rättsutveckling, hålla utbildningar för tjänstemän och förtroendevalda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • jur. kand eller juristexamen om 270 högskolepoäng och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig sektor eller inom ett annat område som bedöms likvärdigt.

Det är meriterande om du har särskild kunskap om förvaltningsrätt och offentlighet- och sekretess. Även tidigare processvana samt kunskap inom avtalsrätt är meriterande. 

Förutom goda juridiska kvalifikationer söker vi dig som är engagerad, driven och vill göra skillnad. Du är lösningsorienterad och skicklig på att kommunicera på ett förtroendeskapande sätt. Det dagliga arbetet kräver att du är van vid och trivs med att arbeta självständigt och ta egna initiativ och ställningstaganden. Samtidigt är du också en lagspelare som gärna samarbetar med andra och delar med dig av din kunskap.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Om arbetsplatsen

På juridikenheten arbetar tre jurister. Vi arbetar över en stor spelplan och sätter stort värde på gruppens samlade kompetens och stöd i stora och små frågor. Vi verkar för ett gott arbetsklimat och en prestigelös kultur med kommunens bästa för ögonen. 

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tillträde efter överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-05-16

Sista ansökningsdag:

2023-06-16

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Organisationsutvecklare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Sandra Bombas, sandra.bombas@norrtalje.se, 0739623656

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med ca 66 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

 

Dela detta jobb

logo
Kommunjurist till kommunstyrelsekontoret

Norrtälje kommun