juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Länsjurister

Ort
Utgår

2023-06-14

Ansök nu

Länsjurister

Avdelning Verksamhetsstöd har som huvudmål att utveckla organisationen och skapa effektiva och lättillgängliga stödsystem. Vi stödjer organisationens arbete vad gäller säkerhet, kommunikation, HR, ekonomi, juridik och i andra strategiskt övergripande frågor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker två länsjurister som ska handlägga och vara beslutande i för Länsstyrelsen olika förekommande ärenden exempelvis inom plan- och bygglagen, strandskydd, miljöbalken m.m. En del av arbetet innebär att vara juridisk rådgivare internt i olika frågor. Nu behöver vi stärka upp inom två områden; förvaltningslagen och offentlighet och sekretess samt inom frågor för civilt försvar. Vi ser gärna att du har en av dessa inriktningar. 

Som länsjurist är du placerad på Rättsenheten. Rättsenheten bevakar de juridiska aspekterna i Länsstyrelsens verksamhet och verkar för att handläggningen är effektiv och rättssäker. På enheten jobbar 13 medarbetare med olika uppdrag och ansvarsområden. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp bestående av sex länsjurister och en chefsjurist samt i Länsstyrelsens nätverk för olika sakfrågor.

I arbetet förekommer även externa kontakter med andra myndigheter, allmänheten och media.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en juristexamen eller annan juridisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning på domstol eller myndighet på central, regional eller lokal nivå. 

Det är meriterande om du har:

  • utbildning inom miljöbalken, förvaltningslagen, offentlighet och sekretess och/eller folkrätt

  • erfarenhet av arbete med miljöbalken, folkrätt och mänskliga rättigheter, offentlighet och sekretess och/eller notariemeritering.

Som person är du kommunikativ i tal och skrift, strukturerad och har ett noggrant arbetssätt samt god samarbetsförmåga. Du har förmåga att pedagogiskt kommunicera och förklara beslut och ställningstaganden. Du är självständig med god initiativförmåga och driver ärendehandläggningen framåt. Du har goda kunskaper inom Officepaketet och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Körkort krävs.

Anställning

Anställningen är tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Vissa anställningar på Länsstyrelsen är säkerhetsklassade och säkerhetsprövning kommer då att genomföras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Med anställning kan följa skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 14 juni 2023.

Vi på Länsstyrelsen i Örebro län erbjuder dig en spännande arbetsplats. Vi kännetecknas av framåtanda, god arbetsmiljö och medarbetare med bred kompetens. Vi har korta beslutsvägar, god ekonomi och bedriver många verksamhetsöverskridande samarbeten. Som medarbetare hos oss får du ungefär 220 härliga kollegor – allt från kunniga experter till ambitiösa generalister – som alla arbetar utifrån våra fyra ledord: samverkande, serviceinriktade, rättssäkra och drivande.

Länsstyrelsen i Örebro län företräder regeringen i länet. Vi utför dock många av våra uppdrag i samverkan med kommuner, näringsliv, ideella sektorer och medborgare. Detta utifrån vår vision "Tillsammans för ett hållbart och levande Örebro län”.

Länsstyrelsen arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

 

Dela detta jobb

logo
Länsjurister

Länsstyrelsen Örebro