juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Miljöjurist - blickarna vänds norrut

Ort
Utgår

2023-06-11

Ansök nu

Miljöjurist - blickarna vänds norrut

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser?

Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:

 • meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter

 • möjlighet att bidra till samhällsnytta

 • kompetenta och engagerade kollegor

 • goda utvecklingsmöjligheter och en hållbar arbetsmiljö

 • individanpassade anställningsvillkor, möjlighet till distansarbete och hälsofrämjande aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Blickarna vänds norrut det är här det händer mycket kopplat till den industrins gröna omställning. Är du en erfaren miljöjurist som drivs av att arbeta med komplexa och utmanande juridiska frågor inom miljöområdet och samtidigt vill bidra till en hållbar utveckling i Norrbotten? Då har du hittat rätt!

I ditt arbete kommer du främst att hantera ärenden och ge juridisk rådgivning till kompetenta sakkunniga kollegor som bland annat arbetar med prövning och tillsyn av miljöfarlig verksamhet. Tillsammans kommer ni även att bereda ärenden och företräda Länsstyrelsen vid domstolsförhandlingar i exempelvis Mark- och miljödomstolen. Utöver det kan även annan rådgivning inom det miljörättsliga området hos oss komma i fråga.

Du kommer också att hantera frågor och lämna juridisk rådgivning i förvaltningsjuridiska frågor och frågor inom offentlighet och sekretess. I mån av tid kommer du även att handlägga och besluta i en del av de övriga ärenden som rättsenheten arbetar med, exempel överklagade av kommunala beslut inom miljöbalken och plan- och bygglagen. I arbetet ingår även frågor kopplade till minerallagstiftningen, såsom yttranden avseende bearbetningskoncessioner.

Arbetet är i ständig utveckling och utifrån Länsstyrelsen uppdrag kan arbetsuppgifterna komma att förändras över tid. Du behöver därför kunna hantera förändringar inom ett område som står inför en snabb utveckling. Det ger dig samtidigt också möjligheter att utvecklas och både bredda och fördjupa din kompetens hos oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • juristexamen eller jur.kand.-examen

 • några års erfarenhet av kvalificerat arbete med miljörättsliga frågor enligt miljöbalken

 • domstolserfarenhet, exempelvis via tingsmeritering eller som beredningsjurist.

Eftersom arbetet dagligen innebär mycket kontakter både internt och externt är det viktigt att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi ser det som en meriterande om du har:

 • relevant arbetslivserfarenhet från statsförvaltning

 • erfarenhet av myndighetsutövning

 • goda kunskaper inom miljörätt, särskilt med inriktning på miljöfarlig verksamhet, vattenverksamhet eller inom minerallagstiftningen.

 • erfarenhet av processvana från domstolsväsendet, särskilt från mark- och miljödomstol eller allmän förvaltningsdomstol.

Som person har du lätt för att samarbeta och bygga goda relationer. Du har hög integritet, är tydlig och rak i din kommunikation. Du är trygg i din kompetens och har mod att lämna juridiska råd i komplexa ärenden som är centrala för utvecklingen i vårt län och kan ha ett stort fokus i media. Vidare kan du självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter. I ditt arbete är du analytisk, noggrann samtidigt som du kan vara flexibel utifrån verksamhetens behov. Du har ser helheten i de juridiska frågeställningarna och har förmågan att arbeta tvärsektoriellt med kollegor som har andra sak kompetenser än din egen.

Utöver det behöver du ha ett samhällsintresse och vara intresserad av frågor inom ramen för miljöbalken.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Då vissa tjänster hos Länsstyrelsen i Norrbotten ställer krav på säkerhetsprövning kan du innan en anställning behöva genomgå en säkerhetsprövning som bland annat innebär samtal och registerkontroll. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Anställningens omfattning
Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.
100 %
Tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning

Ansökan
Referensnummer:   112-6996-23

Lön
Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Generell information

Sista ansökningsdag
2023-06-11

Arbetsplats
Norrbottens län

Kommun
Luleå

Yrkeskategori
Miljöjurist

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Läs mer
Länsstyrelsen Norrbotten

Kontaktperson
Karin Hansson
Enhetschef 010-225 53 06 072-509 61 98

Facklig företrädare
Fackliga företrädare för Saco och ST nås via väx
010-225 50 00

Övrigt

Vi arbetar aktivt för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att vår arbetsplats ska vara tillgänglig för alla.
Vi verkar för att ha medarbetare med kunskaper inom Sveriges minoritetsspråk och sätter därför värde på dina kunskaper i samiska, meänkieli, finska, romani chib och jiddisch.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonseringskanler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

Dela detta jobb

Miljöjurist - blickarna vänds norrut

Länsstyrelsen i Norrbottens län