juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Ombudsman till Sveriges Ingenjörer

Företag Jurek
Ort
Utgår

2023-04-16

Ansök nu

Ombudsman till Sveriges Ingenjörer

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.

 

Nu söker vi en ombudsman till en tillsvidaretjänst på förhandlingsenheten Förhandling och utveckling med placering på Sveriges Ingenjörers centralt belägna kontor i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som ombudsman på Förhandling och utveckling arbetar du inom tre huvudsakliga områden: rådgivning, förhandling och utbildning. Det innebär att en stor del av arbetet utgörs av att företräda medlemmar och förbundet i förhandlingar med arbetsgivare och att ge kvalificerad rådgivning till medlemmar och förtroendevalda i frågor som rör arbetslivet. I rollen som ombudsman på denna enhet ingår också att arbeta med utveckling av förbundets förhandlingsverksamhet. Det kan innebära att utreda och förbättra olika processer, utforma och skriva rutiner samt delta i olika förbundsövergripande arbetsgrupper.

Du kommer även att hålla utbildningar och seminarier för förtroendevalda i förbundet och inom andra Sacoförbund.

Vem är du?

Vi söker dig som har en jurist- eller personalvetarexamen eller annan relevant akademisk examen i kombination med några års erfarenhet av förhandling. Du har mycket goda kunskaper inom arbetsrätt och om arbetsmarknadens parter och vi tror att du har tidigare erfarenhet från en arbetstagar-/arbetsgivarorganisation. Du har arbetat som ombudsman, eller i annan motsvarande roll, i flera år och det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av att stötta och utbilda förtroendevalda i deras roll och uppdrag. För rollen ser vi det som viktigt att du trivs med att tala inför grupp och att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du en pragmatisk problemlösare med gott omdöme som är ansvarstagande och van att arbeta självständigt. Du kommer att ha många kontaktytor varför vi söker en förtroendeingivande person som har lätt för att skapa goda relationer, är lösningsorienterad och har en god pedagogisk och social förmåga. Du kommer att arbeta i en mindre arbetsgrupp varför vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Du erbjuds:

Du erbjuds ett varierande och stimulerande arbete i en dynamisk miljö där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Som medarbetare på Sveriges Ingenjörer är du med och stöttar en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper, ingenjörerna. Då Sveriges Ingenjörer är en central avtalspart inom många stora områden kommer du till ett förbund i centrum av den svenska arbetsmarknaden.

Det är högt i tak och som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och initiativ, inte minst vad gäller din egen utveckling. Rollen som ombudsman innebär stort eget ansvar för dina egna ärenden i kombination med möjligheten att rådfråga kollegor i samma roll som du. Organisationen präglas av engagemang och nyfikenhet. Gemensamt för de som arbetar här är också stoltheten över medlemmar och kollegor.

Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder villkor som följer Teknikavtalet och de lokala avtal som har upprättats på arbetsplatsen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Ingenjörer med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076 00 26 921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Övrigt

Fackliga företrädare är Johanna Bång (Akademikerföreningen) samt Lotta Ljungqvist (Unionenklubben). Båda nås via Sveriges Ingenjörers växel 08-613 80 00.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, resor i arbetet ingår.

Dela detta jobb

Logo
Ombudsman till Sveriges Ingenjörer

Jurek