juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Legal Counsel till Komatsu Forest

Ort
Utgår

2023-06-05

Ansök nu

Senior Legal Counsel till Komatsu Forest

Komatsu Forest är sedan 2004 en del i Komatsu-koncernen men har enda sedan 1961 varit synonymt med innovationer och lösningar för ett hållbart skogsbruk. Som en av världens ledande tillverkare av skogsmaskiner är vi verksamma på alla viktiga skogsmarknader runt om i världen. Hos oss hittar du en samarbetspartner du kan lita på och som erbjuder ett komplett utbud av maskiner, tjänster, service och reservdelar för det moderna skogsbruket.

Nu stärker vi funktionen ytterligare och söker en senior bolagsjurist för vår nordiska verksamhet med placering i Umeå.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss på Komatsu Forest får du en ansvarsfull och central roll där du arbetar i en internationell miljö på ett företag som är ledande i sin bransch. Vi erbjuder en trygg och innovativ arbetsplats, där samarbete och utveckling står i centrum. Hos oss får du möjlighet att etablera och bidra till uppbyggnaden av juristfunktionen i Sverige och samtidigt vara en del av koncernens legala team i Europa.

Vad ingår i rollen?

Som senior bolagsjurist på Komatsu Forest kommer du att stötta affärsverksamheten i ett brett spektrum av affärsjuridiska frågor. Du utgör en viktig funktion där du löpande erbjuder juridiskt stöd och rådgivning till vår verksamhet i Europa. Arbetet sker tvärfunktionellt och alltid i nära samarbete med den affärsdrivande organisationen.

Rollen är bred, med viss tonvikt på avtalsrätt, bolagsrätt och konkurrensrätt. På Komatsu Forest får du driva egna projekt och förhandlingar. Vidare ansvarar du för att identifiera och kommunicera de juridiska risker och möjligheter som finns kopplat till transaktion, produktion och övriga projekt, alltid med en förståelse för affären.

Du får ansvar för att leda vår Legal Officer på plats och du rapporterar till CFO i Sverige samt Head of Legal i Bryssel.

Vem är du?

Vi söker dig som har juristexamen samt minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och bolag där du har arbetat generellt med bolagsrättsliga frågor. Vidare ska du ha kunskap inom konkurrensrätt samt gärna ha övergripande kunskap inom GDPR. Erfarenhet av branschspecifika regelverk är starkt meriterande men inte ett krav.

För att lyckas i denna roll ser vi att du är kommunikativ, prestigelös, affärsdriven och kommersiell i ditt tänk. Vi ser även att du är nyfiken, proaktiv, lösningsorienterad och beslutsför. Du förväntas vara ansvarstagande och ha hög integritet. Eftersom Komatsu Forest är ett internationellt bolag är det viktigt att du kan arbeta obehindrat både på svenska och engelska.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen eller företaget, vänligen kontakta Ellen From 0733 44 47 48 eller ellen.from@sharprecruitment.se

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag. Varmt välkommen med din ansökan.

Om Komatsu Forest

Komatsu under årens lopp medvetet investerat i både spetskompetens och strategiska förvärv och på så sätt fört samman smarta människor och ledande teknik från världens alla hörn. Detta med den gemensamma målbilden att partnerskap är det bästa sättet att lösa problem på och möta samhällets behov. Tillsammans skapar vi lösningarna som behövs för att uppnå en hållbar framtid för människor, företag och vår planet. https://www.komatsuforest.se

  • Komatsu grundades 1921 i Japan

  • Umeå Mekaniska bildades i Umeå 1961

  • 2004 tog Komatsu steget in i skogsbranschen och Komatsu Forest AB grundades

  • Komatsu har mer än 60 000 anställda runt om i världen, varav ca 1 400 inom Komatsu Forest

  • Komatsu Forest huvudkontor ligger i Umeå, Sverige

 

Dela detta jobb

Senior Legal Counsel till Komatsu Forest

Sharp Recruitment & Consultants