juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Sveriges läkarförbund söker Ombudsman, vikariat

Företag Jurek
Ort
Utgår

2023-04-16

Ansök nu

Sveriges läkarförbund söker Ombudsman, vikariat

Vill du skapa förutsättningar för Sveriges läkare att fortsätta göra ett bra jobb? Vi söker ombudsman på Läkarförbundet som stöttar och vägleder våra medlemmar i frågor som är viktiga i deras vardag. Är du en fena på arbetsrätt och trivs i en värderingsstyrd och utvecklingsinriktad organisation så kan den här rollen vara en öppning för dig.

Arbetsbeskrivning

Rollen som Ombudsman är placerad på avdelningen för arbetsliv och juridik. På avdelningen arbetar 17 personer vilka, förutom avdelningschef består av, ombudsmän/förhandlare, förbundsjurister, rådgivare, analytiker, en chefsförhandlare och en biträdande avdelningschef tillika chefsjurist.
På avdelningen har vi ett nära samarbete med föreningar och arbetar bland annat med kollektivavtalsförhandlingar inom alla sektorer och utveckling av de centrala kollektivavtalen. Vi arbetar även med andra arbetsrättsliga frågor, utbildning samt hälso- och sjukvårdsfrågor/juridik. En stor och viktig del av vår verksamhet är vår medlemsrådgivning. Vi har de senaste året utvecklat denna verksamhet med att också anställa 2 rådgivare. Medlemsrådgivning uppgift är att fungera som en väg in för såväl medlemmar som förtroendevalda i Läkarförbundet.

Fokus i rollen som Ombudsman ligger på att förhandla, ge service och rådgivning till medlemmar och förtroendevalda och att företräda förbundet, utbilda och stödja lokalföreningar och medlemmar i inom verksamhetens förekommande områden. Vi har under en tid utvecklat ett kontaktombudsmannaskap med lokalföreningar och tänker också att du är en brobyggare som är duktig på att arbeta med att skapa och utveckla vårt samarbete med de lokala föreningarna inom alla sektorer.

Vem är du?

Du har nyligen avslutat och tagit ut din juristexamen eller annan relevant akademisk examen. Det kan också vara så att du har längre erfarenhet och nyligen gått i pension och kan tänka dig att förlänga arbetslivet.

Du är i början eller slutet av din karriär och har ett genuint intresse för alternativt kunskaper i arbetsrätt via studier och/eller arbete. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift i både svenska och engelska.

För att lyckas i rollen vill vi att du har en väl utvecklad känsla för service och du kan kommunicera på ett sätt som är både tydligt och förtroendeingivande. I och med att du dagligen ställs inför många olika typer av frågeställningar är det viktigt att du har en förmåga att lösa problem och inte vara rädd för att söka samarbete med kollegor kring mer komplexa frågeställningar där du behöver stöd.

Du erbjuds

Du erbjuds en rolig roll på en spännande och energifylld arbetsplats med glada kollegor. Sveriges läkarförbund är en arbetsplats i utvecklingsfas där du har stora möjligheter och där dina egenskaper får utvecklas.

Tjänsten är ett vikariat om ett år med eventuell chans till förlängning.

Övrigt

Fackliga företrädare är Pelle Avelin (Akademikerföreningen) 08- 790 3354.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges läkarförbund med Jurek Law.

Välkommen med din ansökan via www.jurek.se snarast. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på 0766 33 14 40.

Vi tar av dataskyddsskäl tyvärr inte emot ansökningar via mejl.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget

Sveriges läkarförbund är ett fack- och professionsförbund för alla läkare under hela karriären. Läkarförbundet är en del av Saco. Vi arbetar med fackliga frågor som löner, arbetsmiljö och anställningsvillkor samt professionsfrågor som utbildning, forskning, etik, sjukvårdspolitik, företagande och ledarskap.

Majoriteten av Sveriges läkare är medlemmar, vilket är vår styrka: tillsammans kan vi påverka framtidens hälso- och sjukvård.

Dela detta jobb

Logo
Sveriges läkarförbund söker Ombudsman, vikariat

Jurek