juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Tillstånds- eller Rättighetsspecialist - Gotlands Elnät

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Tillstånds- eller Rättighetsspecialist - Gotlands Elnät

About the job

Kompetens inom tillstånd och rättighetsfrågor är essentiellt för att Geab ska kunna bygga och underhålla elnätet och på så sätt växa som bolag. Vi söker därför dig som antingen har erfarenhet av tillstånds- eller rättighetsfrågor och som även vill utveckla dina kunskaper!

Som tillståndsspecialist kommer du säkra tillstånd för om- och nybyggnation av kraftledningar samt kraftstationer. Du kommer även vara vår kontaktperson gentemot myndigheter och markägare.

Som rättighetsspecialist kommer du fokusera på fastighetsrättsliga frågor inom linjekoncessionsområdet samt omvärldsbevaka regionens agerande inom samhällsplanering  och markfrågor. Du kommer även bidra med fastighetsrättslig kompetens i stora investeringsprojekt gällande ny- och ombyggnation av elledningar.

Oavsett vad du har som kunskapsområde idag så söker vi dig som expandera din kunskap inom båda områdena!

Din roll som antingen Tillstånds- eller Rättighetsspecialist
Inom området Tillstånd kommer du få arbeta med arbetsuppgifter kopplade till miljörätt samt tillståndsfrågor och inom Rättigheter kommer du hantera fastighetsrättsligafrågor.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Bidra med fastighetsrättslig kompetens i investeringsprojekt i vilka nya elledningar och stationer planeras, projekteras och byggs

  • Tillsammans med projektledare driva koncessions/tillståndsprocesser för befintliga och nya kraftledningar

  • Tillsammans med kollegor genomföra samråd enligt miljöbalken, med myndigheter och andra intressenter

  • Hålla sig uppdaterad om nya regler och nya tillämpningar samt kommunicera dessa förändringar till berörda parten inom företaget.

  • Du kommer även att arbetet med att löpande utveckla verksamheten vad gäller processer som arbetssätt inom områdena Tillstånds- och Rättighetsfrågor

Oavsett inriktning på rollen kommer du ingår i gruppen Logistik och Avtal. Rollen som antingen Tillstånds- eller Rättighetsspecialist är en ny befattning, därför kommer du få stora möjligheter att själv påverka rollen och dess innehåll. Utöver att påverka rollen kommer du även vara en stor och viktig del i dem projekt som bedrivs eftersom du besitter en specialistroll i företaget.

 

Your profile

Vi söker dig som har
Eftersom arbetet innefattar många kontaktytor, såväl externt som internt, ser vi att du är utåtriktad och kommunikativ. Du söker dig aktivt till nya nätverk och ny information för att hålla dig uppdaterad samt för att kunna skapa så effektiva arbetsprocesser som möjlig. Du kommer besitta en specialistroll i företaget, därför söker vi dig som har en god förmåga att samarbete där du vill sprida och bidra med information. Du drivs av att föra processer framåt och vill bidra i utvecklingen av processer samt arbetssätt.

Utöver dina personliga egenskaper söker vi dig som har:

  • En avklarad utbildning inom exempelvis lantmäteri, samhällsbyggnad, juridik, miljö eller annat relevant område

  • Erfarenhet av arbete med markåtkomst för infrastruktur och/eller tillståndsprövningar för infrastruktur, det är meriterande

  • Lätt att uttrycka dig professionellt i tal och skrift, både på svenska och engelska

  • B-körkort, då dagsresor förekommer i tjänsten

Additional information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. På Geab jobbar olika yrkesgrupper och generationer sida vid sida. Vi utformar arbetsförhållanden och anställningsvillkor för att underlätta för medarbetare att kombinera arbete, privatliv och föräldraskap. Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Geab arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Placeringsort
Tjänsten är placerad i på vårt kontor i Visby.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Jonas Helledaij, 073-422 85 15. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71.

Fackliga representanter för denna tjänst är Staffan Sundström, Ledarna, tfn 0498-28 52 64. Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 0725 756 538.

Välkommen med din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan senast den 26 mars 2023. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall. Urval och intervjuer sker efter slutdatum. Välkommen med din ansökan.

Att arbeta inom Geab innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

About the company

Här kommer du att arbeta
Att jobba i energibranschen innebär att du får vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. Geab, som är en del av Vattenfallkoncernen, ska ge förutsättningar för ett hållbart Gotland och vi är fast beslutna att göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv inom en generation. Klimatet är vår mest spännande utmaning inför framtiden. Tillsammans kan vi göra skillnad och vi behöver dig för att nå dit.

Dela detta jobb

Tillstånds- eller Rättighetsspecialist - Gotlands Elnät

Vattenfall AB