juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

7 Nyttiga tips till mindre stress

Prioritera

Lär dig konsten att prioritera. Genom att lära dig prioritera kommer en stor del av din stress att minska. Du inser att allt inte behöver göras just nu. Skapa ett tydlig prioritetslista med det viktigaste projektet först.

Planera dagen

Lägg upp arbetsdagen med vad du ska göra baserat från din prioritetslista.

 

Fokusera på nuet

Du hinner inte göra allting samtidigt. Lägg din energi på det du ska göra för stunden. Tänker du på allt du behöver göra skapar det onödig stress.

 

Små saker

Saker som “dyker upp” kan skapa onödig stress. Är det något som kan göras på högst 2 minuter? Gör det direkt! I annat fall lägg in det i din prioritetslista.

 

Stanna upp

När du är mitt uppe i din hektiska arbetsdag är det sunt att ta dig tid och stanna upp 10 minuter och samla kraft. Det kan vara allt från att ta en nypa frisk luft till att vila en stund.

 

Balans mellan arbete och fritid

Inse att en förutsättning för att du ska lyckas med ditt jobb är att du har en bra fritid som ger dig kraft och energi. Ta dig tid till att skapa en meningsfull fritid för att på så sätt lyckas bättre i din karriär på lång sikt.

 

Motionera

Slutligen så finns det många medicinska bevis och rapporter att motion är ett mycket effektivt sätt att minska sin stress och öka sitt välmående. Ett par dagars motion eller träning är ett starkt tips för dig som känner dig stressad.

 

Hur gör ni för att hantera er stress?