juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

En bra samarbetskultur och ett spännande arbetsinnehåll viktigt för unga jurister

En bra samarbetskultur och ett spännande arbetsinnehåll, det är viktigt för unga och det tror man sig hitta hos Google. Det visar Career Index, ett analysverktyg för employer brandigarbetet där framtidens medarbetare betygsätter dagens arbetsgivare utifrån de frågor de tycker är viktigast.

I Career Index betygsätter svenska studenter tio HR-parametrar (1-5) utifrån hur viktigt de anses vara för att trivas på en arbetsplats. Därefter väljer de en till nio arbetsplatser de vill söka jobb på och sedan betygsätter studenterna (1-5) hur väl han/hon uppfattar att valda företag är på att prioritera de olika parametrarna
företaget bakom Career Index, beskriver produkten som ett verktyg för företag i arbetet med arbetsgivarvarumärket.

Traditionella rankingar ger en bild av hur välkänt ett varumärke är. Vi har sett ett behov hos våra kunder av ytterligare en dimension, nämligen möjlighet att analysera hur man upplevs av de man vill attrahera och kunskap om vad som är viktigt för dem, säger Svante Randlert, vd för Academic Communication, som står bakom undersökningen.

Samarbete viktigt, jämlikhet mindre viktigt

Tittar man generellt på vilka områden som generation Y ser som viktiga för att trivas på en arbetsplats sticker frågor som samarbete, arbetsinnehåll, ledarskap och balans i livet ut. Anledningen till att Google toppar tre av fyra rankinglistor är att de upplevs leverera väl inom dessa områden. Den fråga som ger advokatfirman Vinge högst indexvärde är ledarskap.