juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Fem tips som lyfter juristkarriären

Här delar Anna Lensmar-Friedman från Poolia Legal med sig av tipsen som får fart på juristkarriären och tar dig dit du vill.

Låt ditt engagemang och intresse följa ditt utbildningsval. Lyssna på din magkänsla och välj en utbildning som du verkligen brinner för. Bry dig inte om den inriktning du vill läsa inte efterfrågas just nu. Om du har ett genuint intresse för det du läser ökar förutsättningarna för att du blir riktigt vass på det och dessutom lyckas få bra betyg.

Skaffa dig affärskompetens. Många arbetsgivare värdesätter jurister som har förståelse för ekonomi och affärer. En affärsmässig förståelse kan du skaffa dig genom att läsa kurser i exempelvis företagsekonomi, men också genom att läsa böcker och anamma en affärsinriktad attityd.

IT-kompetens är värdefullt. Som ung jurist har du förmodligen bättre koll än dina kollegor på tekniken som används på jobbet. Utbilda och visa prov på en ödmjuk attityd vad gäller teknik.

Skaffa relevant arbetslivserfarenhet. Även om juristutbildningen är din inträdesbiljett till karriären så värdesätts även andra erfarenheter. Skaffa dig kännedom om den sektor du vill arbeta inom. Ju mer man känner till om den sektor man vill arbeta inom desto mer anställningsbar är man. Skaffa dig erfarenheter genom att exempelvis sommarjobba.

Nätverka flitigt under studenttiden. De kontakter du knyter under studietiden kan vara en värdefull tillgång under hela karriären, så ta vara på och vårda dem. Öva dig på att nätverka i olika sammanhang och bygg upp dina ”people skills”, det värdesätter de allra flesta arbetsgivare.