juridikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Underlätta för föräldralediga!

Ett stort problem har spridit sig och börjat uppmärksammas i juridikbranschen. Kompetent personal som tar ut föräldraledighet tror att de inte kan komma tillbaka i arbetslivet efter ledigheten på samma premisser som tidigare , och säger därför upp sig.

Rekryterare är oroliga att gå miste om sin personals kompetens och vill därför etablera bättre kommunikation mellan HR-ansvariga och mamma- och pappalediga medarbetare, för att alla så smidigt som möjligt ska kunna bli nöjda med en lösning som främjar båda parterna.

En del arbetsplatser har tagit upp frågan till sina ledningar, eftersom det är där som problemet måste tas itu med först, så att åtgärder ska kunna utvecklas och få ordentligt genomslag. Medarbetarna måste känna sig välkomna tillbaka och stanna.

Flexibla arbetstider är något som värderas högt av en föräldraledig som kommer tillbaka till arbetet. En konkurrensfördel för företagen är om möjlighet också finns för anställda att arbeta hemifrån. Frågan engagerar både män och kvinnor, och uppfattningen om att man ska kunna rekrytera personal var i livet de än befinner sig är en viktig fråga.

De flesta engagerade menar att god kommunikation och dialog med medarbetaren är a och o. Exempelvis ska medarbetaren fortsätta känna sig inkluderad för att känna sig välkommen tillbaka, genom att ha möjlighet att delta på temaaktiviteter och månadsmöten under föräldraledigheten.